Gylne øyeblikk

Gylne øyeblikk

Et nytt år er som en ny åpen dør. Er du klar til å gå inn, eller vil du som meg ta et tilbakeblikk først?

Tidligere var jeg så kritisk til det som var gjort.  Jeg kunne gjort ting annerledes! Eller jeg kunne sagt ting på en bedre måte! Det ga slitsomme tanker som malte.  Jeg er superhappy for at jeg nå har lært teknikker som gjør livet bedre i dag - og meg gladere! Jeg vil dele en slik superenkel og morsom teknikk med deg, bare heng med.

Derfor vil jeg i år starte det nye året med å gratulere oss med alle seirene vi har hatt!
Gratulerer til oss med den helsen vi har, selv om den muligens kunne vært bedre for oss begge. Gratulerer til oss for gode øyeblikk sammen med noen vi holder av, eller med de gangene vi viste mot som vi ikke visste at vi hadde.

Gratulerer med alle gode øyeblikk som du har hatt i året som har gått.  Jeg er sikker på at det er mange av dem. Selv om du kanskje ikke husker det slik i øyeblikket.

 

En vakker kveldstur sammen som er verd å huske

Vi har nemlig alle fått utdelt en hjerne som ble formet for ca. to mill.-år siden. Den ser ikke ut til å være skapt til feiring eller til å glede seg. Den skyver lett bort de gode øyeblikkene – og fyller opp med bekymringer, feil og alt som kunne vært bedre.
Vi har en hjerne som fungerer best for overlevelse og beskyttelse. Den er innstilt på farer og den leter etter forbedringer.
Det var viktig for to mill.-år siden. Det er fremdeles mye å passe seg for i vår tid, selv om det er langt mellom sabeltanntigrene. De finnes jo ikke lenger, men vi har alltid noen andre ting som det er reelt å passe opp for.

Det er bare det at vi mennesker har en tendens til å se farer også der det ikke er noen, og lete etter forbedringer der vi skulle vært glade og fornøyde.

Og ofte så er det tanker om forbedringer vi sitter igjen med. Eller rettere sagt: de er det vi ofte maler på, om igjen og om igjen.

 

 Kjartan nyter stunden og grøden

Det føles litt trist hvis de gode minnene blir gjemt eller glemt bakom bekymringer og kritikk.
Det fine er at vi kan velge hva vi vektlegger. Tankene våre eier oss ikke! Tvert om, det er vi som eier tankene våre. Vi bestemmer faktisk over dem, men det krever litt trening.

Jeg husker hvor vanskelig jeg syntes det var da jeg begynte å øve meg på at tankene ikke skulle styre meg. Det var som å lete etter muskler jeg ikke hadde! Det tok tid, men jeg brukte teknikker.  En av dem har jeg fått av Tony Robins, den jeg vil dele med deg nå.

 

 

En stor støttespiller i året som gikk, som krevde mange turer og mye oppmerksomhet og som ga tifold tilbake

 Joda, jeg vet at det er mye jeg kan bli bedre på, og at det gjelder de fleste. Og det er fint,  jeg vil øve. Men, ingenting er så viktig at det kan få overstyre gleden. Selv i sorg er det mange gode minner en kan dvele ved. For gleden ligger alltid bak, et lysglimt å feste blikket på og som er en hjelp til å lede oss videre.

En fin ting er at når vi er takknemlige, eller glade og fornøyde, da bekymrer vi oss ikke! Det går ikke an å ha motstridene følelser samtidig - slik som glede og frykt!
Har du merket hvor modig og sterk du føler deg når du er omgitt av kjærlighet?

Og sammen med venner, familie, et husdyr eller i naturen deles både omsorg og kjærlighet.

 

 Vi feirer sankthans med gode naboer og venner

Kong Harald nevnte i sin fine nyttårstale en ur-mann som fortalte barnebarna om at det er to slags krefter i oss, som to motstridende ulver, en snill og en slem.  Vi kan også kalle de to kreftene som kjemper om plassen i oss for «den takknemlige» og «den dømmende». Han ble spurt om hvilken av dem som vinner.

Her er svaret: Den vi velger å mate.  

Kjartan og jeg velger å mate den glade og takknemlige ved å bruke nyttårsrutinen til Tony, den ene teknikken jeg nevnte som kan trene oss i å styre tanker og dermed valg.

Vi skal sette oss ned å finne fram mange av de beste øyeblikkene fra året som har gått, og feire dem.
Disse øyeblikkene blir også en påminning om hva som er mulig i året som kommer.

Et nytt år er i emning og vi takker det gamle med å minnes de gode øyeblikkene

Vi deler noen av de med deg i bildene her.

Jeg utfordrer deg til å gjøre det samme. Finn deg en stille stund for deg selv og finn fram de fine minnene. Gjør det gjerne sammen med familie eller en god venn. Kjenn gleden, latteren og takknemligheten over de gylne minnene. Delt glede er dobbel glede!

Kanskje har du bilder fra gode stunder som du kan finne fram, eller dere kan minne hverandre gjennom å fortelle om hverandres gylne øyeblikk, dele de små eller store gledene og de små eller store seirene? De som viser vei videre, om en velger å la de gjøre det.

Og du, del et eller to med meg, da blir jeg kjempeglad!

Godt nyttår!

 

 Et stort feire-øyeblikk