Det gamle året er borte, leve det nye året!

Det gamle året er borte, leve det nye året!

Det gamle året er borte, leve det nye året!

Det gamle året er over og alle har vi nok vært gjennom både takknemlighet, glede og smerte, og det er helt sikkert ikke rettferdig fordelt.
Når det var vanskelig å finne lysning, pleide min mor å si: «Løft hodet ditt». Det hjelper ikke å synke ned i problemene, da er det vanskelig å finne veien videre. Det er lettere å se lyset og veien videre når vi løfter blikket!

La oss løfte hodet og gjøre gode valg for livet, for hverandre, i det nye året. Tabben /smerten/sårheten fra i fjor kan vi velge å la dø med det gamle året. Det kan skje hvis vi velger det.

Alle mine personlige tabber, all smerte og sårhet fra i fjor trekker jeg nå fram i lyset, en etter en, i en kavalkade og feirer en avslutning på.  Jeg kaster alt jeg ikke vil ha med videre på bålet, rett og slett.

Sankthansfeiring hos naboen Hyggelig sankthansfeiring hos naboen

Det jeg vil huske legger jeg som minner i hjertet. All kjærlighet og omsorg enten det var til meg eller fra meg (det går ut på ett), alle smil, latter og glede får plass i hjertet.

De stadig økende forskjellene i eget land frister til fortvilelse og sinne. Krigene som pågår i verden blant annet i Sudan, Ukraina og Palestina ber jeg inderlig om en slutt på, jeg demonstrerer gjerne for fred, deltar i solidaritet og medmenneskelighet, men jeg vil ikke spre sorgen og smerten videre utover i verden ved å drikke andres beger, eller med sinne og kraftsalver.  Jeg vil spre lyset og ikke la noe ta fra meg gleden over livet.

Røykkvarts symboliserer at lyset fortrenger mørket

Noen profiterer på at verden fylles med sorg, og at sorgen multipliseres med frykt.  Det er ikke de gode kreftene. At de ikke skal få makt over oss, det er også et valg. 

Det er valg som har ført hver enkelt av oss dit vi er, på godt og vondt. Hvis vi tenker etter så ser vi at det er sant.  Det er også valg som hjelper oss videre. La oss gjøre det vi kan for å ta de rette valgene. Det rette valget for hver av oss.


Det er som om vi lever i et eventyr, så la oss handle deretter og lage en god slutt. Det kan vi gjøre ved å spre lyset og de gode verdiene. Det er det denne jorden trenger.

Eventyrlig sommertur til Kandalen


Jeg vil jobbe med mitt eget lys til det skinner så sterkt at det blir synlig ut. Det blir som vardetenningen i gamle dager, der en tent varde varslet slik at den neste ble tent, og slik fortsatte det til alle varder var tent. Bare at våre lys varsler ikke fare, vi varsler at lyset lever. At håpet lever. Sammen kan vi stå for Tro, Håp og Kjærlighet

Vi kan starte med å gi slipp på alt som tynger oss fra fortiden. Fortiden er død, vi er levende. Det tjener ikke det gode å dvele ved noe som ikke lenger er. Hiv det i ovnen. Brenn det opp. Det er alltid noe å være takknemlig for – lite eller stort. La oss starte der

Hvis vi vil. La oss gjøre 2024 til det året da lyset fikk overtak i oss slik at vi kan dele det med verden.

Krystallenglene kan få symbolisere at sammen er vi sterke 

 

GODT NYTT ÅR!